fbpx
Lions Club

Volg ons op Facebook!

Het WZC De Maretak dankt de Lions voor hun gulle gift.

pers: "Namens de Lions Zenne en Zoniën, mocht Peter Rooseleers, 250 FPP2-mondmaskers schenken aan het WZC De Maretak in Halle. Deze schenking past in het kader van hun actie “Lions fight against COVID-19”. “De Maretak heeft moeilijke weken achter de rug. Op deze manier willen wij ons steentje bijdragen en het personeel ondersteunen in de strijd tegen het Corona – virus”, aldus Peter. De Lions Zenne en Zonïën is een service club. De meeste leden zijn afkomstig uit o.a. Halle, Beersel en Sint-Genesius-Rode." © editiepajot.com

0
Mensen vinden dit leuk!

Historiek

Van bij het ontstaan tot op vandaag zijn er in onze Club een aantal leden van Sint-Genesius-Rode, 
maar tevens wonen er minstens een even groot aantal in Beersel.
 
Er werd bij de oprichting van de Club volgend compromis op punt gesteld :
de Club wordt in Sint-Genesius-Rode gevestigd, maar krijgt als naam ” TUSSEN ZENNE EN ZONIEN”,
naam die zowel Sint-Genesius-Rode (Zoniën) als Beersel (Zenne) omvat.
 
Dit compromis is ook in het vaandel weer te vinden :
Achter het Lionsschild staan twee gekruiste bezems (voor Sint-Genesius-Rode) en op de achtergrond staat een middeleeuws kasteel (voor Beersel)
 
Sint-Genesius-Rode : De Rodenaren dragen de bijnaam “Bezembinders”, omdat die activiteit eeuwen lang hun karige bron van inkomsten was. Reeds vanaf de vijftiende eeuw zijn bezembindersgezinnen gekend die vergunning kregen om brem en berkenrijs te snijden in het Zoniënwoud om hiermee bezems te vervaardigen en te verkopen op de lokale markten tot in Brussel.
 
Beersel : De waterburcht te Beersel werd rond 1300 opgetrokken en diende, samen met nog een paar andere versterkingen, om het hertogdom Brabant te beschermen tegen de expansiedrang van de graven van Vlaanderen en Henegouwen. In de eerste tijden was de burcht eigendom van de heren van Witthem, later van de prinsen van Arenberg, om ten slotte in verval te geraken. In de 20 ste eeuw werd het kasteel gerestaureerd en is nu bekend als een van de mooiste voorbeelden van een “waterburcht” in ons land. 

Poel Classics Tour 2018

Lions Club Sint-Genesius-Rode